Glemt passordet?
Forsiden arrow Norge arrow Nyheter arrow Drapsdømt innrømmer at han bestilte drapet
Drapsdømt innrømmer at han bestilte drapet
Skrevet av Kjetil   
Sunday 20. January 2008

Snart åtte år etter drapet på oljearbeideren Øyvind Bjarte Madsen i Åsane i Bergen skal bergenseren Jarle Olsen i politiavhør ha innrømmet at han bestilte drapet.

Drapsdømt innrømmer at han bestilte drape
 

BERGEN: Han er dømt til 21 års fengsel for det han nå ifølge ba.no har tilstått i politiavhør. Hittil har han nektet for å ha bestilt drap og hevdet at han bare ønsket Madsen alvorlig skadd. Bakgrunnen var at Olsen mente Madsen hadde solgt narkotika på hans territorium.

Tilståelsen kommer rett før en ankesak mot to menn fra Bergen begynner i Gulating lagmannsrett.

De to, som nå er henholdsvis 27 og 37 år gamle, er tiltalt for medvirkning til drapet etter at Olsen i tidligere forklaringer har trukket dem inn i saken.

– Taler for seg selv
Advokat Ole Petter Drevland, som forsvarer den eldste av mennene som mandag møter i lagmannsretten i Bergen, er tilbakeholden med å kommentere den nye forklaringen fra Olsen.

– Jeg skal prosedere saken i retten. Men det at Olsen nå kommer med nok en forklaring taler vel for seg selv, sier Drevland til NTB.

Han viser til at Olsen i tingrettssaken mot de to hevdet at han hadde fortalt hele sannheten. Nå endrer han nok en gang forklaring.

Statsadvokat Jarle Golten Smørdal er aktor i saken mot 27-åringen og 37-åringen. Han bekrefter overfor Bergensavisen at Olsen har gitt en ny forklaring, men vil ikke gå i detaljer før ankesaken starter mandag.

Fikk lange straffer
Da Olsen og to andre menn våren 2001 ble stilt for retten i Bergen og siktet for drapet på Madsen nektet de skyld. De ble likevel dømt. Olsen fikk 21 års fengsel for å ha bestilt drapet, en annen av de tiltalte, Tor Helge Flaten, fikk 18 år for å ha skutt Madsen. Den tredje tiltalte fikk en kortere straff for å ha medvirket ved drapet.

Olsen og Flaten har senere sittet fengslet. Høsten 2005 begynte Olsen å gi nye forklaringer i fengselet. Han hevdet at de to som mandag møter som tiltalte i Gulating lagmannsrett hadde medvirket til drapet. Han hevdet at 27-åringen hadde skaffet våpenet som ble brukt.

Tingretten trodde ikke på Olsen, og begge ble frifunnet. Under tingrettssaken i fjor tilsto Flaten for første gang at han hadde skutt Madsen. Olsen holdt imidlertid fast på sin forklaring om at han ikke hadde bestilt drap.

Mange forklaringer
Olsen har endret forklaring en rekke ganger. Under de mange rettssakene som har fulgt etter drapet har også flere vitner endret forklaringer.

Tingretten mente i fjor at bakgrunnen for at Olsen trakk 27-åringen og 37-åringen inn i saken mange år etter drapet var at han ville hevne seg på dem og samtidig få saken sin opp på nytt.

Med Olsens siste forklaring mister han trolig muligheten til å få egen sak opp på nytt. Om den nye forklaringen styrker Olsens påstander mot de to som nå står tiltalt blir opp til lagmannsretten å avgjøre.
Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Monday 02. June 2008 )
 
article thumbnailSolgte eksens BMW

(iOslo.no): Kvinnen (29) mente hun hadde betalt så mye regninger at hun kunne selge samboerens bil.
Les mer

article thumbnailNei til Operasjon Dagsverk

I over 40 år har Operasjon Dagsverk (OD) arrangert OD dagen, der eleverrundt om i Norge samler inn penger til et veldedig formål. Over 120 000elever i den Norske skolen arbeidet...
Les mer

article thumbnailStaff: – Ikke spesielt alvorlig sak

Overgrepene som den såkalte Lommemannen er siktet for, er baresmåtterier, mener Tor Erling Staff. Reaksjonene er sterke påforsvarsadvokatens utspill. Staff bekrefter...
Les mer

Mer..