Glemt passordet?
Forsiden arrow Teknologi arrow Nyheter arrow Nødnett i politiet går etter planen
Nødnett i politiet går etter planen
Skrevet av Administrator   
Thursday 11. March 2010
Politiradio

(Politi.no): Politiet i Oslo har tatt nytt nødnett i bruk som hovedsamband.

Det er besluttet at Oslo politidistrikt skal ta nødnettet i bruk som hovedsamband fra og med mandag 15. mars. Oslo er det tredje politidistriktet som går over til det digitale og avlyttingssikre sambandet. Erfaringene fra de to første, Østfold og Follo, er positive.

Sambandet er et av politiets viktigste arbeidsverktøy og en forutsetning for effektiv polititjeneste. Oslo politidistrikt har gjennomført tekniske dekningsmålinger og praktiske tester, og tilbakemeldinger og resultater viser at det nye sambandet fungerer godt.

Tryggere samband
Nødnett er et samband som ikke kan avlyttes, slik at taktiske disposisjoner og personopplysninger kan formidles over nettet. I dag svekkes politiets effektivitet ved at slike opplysninger må formidles på andre måter. I tillegg vil personvernet kunne ivaretas på en helt annen måte enn i dag. Nettet har også bedre tekniske egenskaper enn eksisterende nett.

- Det nye nødnettet gir politiet høyere dekningsgrad og bedre talekvalitet enn det gamle sambandet. Vi er trygge på at nødnettet ivaretar politiets sambandsbehov i den daglige tjenesten så vel som i større kriser og beredskapssituasjoner, sier ansvarlig for nødnett i politiet, avdelingsdirektør Tore Lorentzen i Politidirektoratet.

Videre framdrift
Romerike politidistrikt tar etter planen nødnett i bruk som hovedsamband i uke 12. Asker og Bærum og Søndre Buskerud politidistrikter følger på utover våren. Økokrim, PST, UP og PU skal også være på nødnett innen sommeren. Det nye nødnettet skal evalueres før Stortinget tar stilling til om det skal vedtas utbygging i resten av landet.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Thursday 18. March 2010 )