Glemt passordet?
Forsiden arrow Norge arrow Dette er Oslo-bordellene
Dette er Oslo-bordellene
Skrevet av Kjetil   
Monday 21. January 2008
Bordell i Oslo

(iOslo.no): Flere bordeller i Oslo driver virksomheten sin helt åpenlyst. Ordfører Fabian Stang vil ha dem vekk.

Til tross for at det er strengt forbudt å tjene penger på andres prostitusjon, leie ut lokaler til prostitusjon eller reklamere for prostitusjon, er det flere bordeller som driver i beste velgående i Oslo.

Her er stedene iOslo.no fant på en rundtur i byen:

  • Linns Salong i Møllergata
  • Clinique S17 i Bernt Ankers gate
  • Baltazar's Budoar i Munkedamsveien
  • Watraco i Grønlandsleiret
  • Danish Deluxe på Majorstua

Politiet bekrefter overfor iOslo.no at det selges sex fra flere av disse adressene.

watraco_bordel2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Både Baltazar's Budoar og Watraco annonserer på et norskregistrert nettsted. Ifølge norsk lov er det forbudt å annonsere eller videreformidle annonser for prostitusjon.

Danske prostituerte i Oslo
I tillegg finnes det mange private leiligheter som brukes som bordeller. Blant annet er det en gruppe danske kvinner som driver i stor stil i hovedstaden. De kaller seg Danish Deluxe, og bytter stadig ut jentene med nye danske «piker». iOslo.nos journalist ringte og spurte om pris, sted og utvalg. Den norske damen i telefonen fortalte at leiligheten befinner seg like ved Frognerbadet på Majorstua, og at det kostet 1500 kroner for én danske pike - og 3000 for to samtidig.

Det siste året har flere bordeller måttet stenge. Sist ut var Clinique Sun Touch som fikk grundig omtale av iOslo.no tidligere i desember. High Class, som lå i samme bygård som Watraco, har også stengt dørene det siste året. I tillegg til disse to er det et bordell som ikke lenger har aktivitet i sine gamle lokaler i Oslo sentrum, men det er uvisst om stedet har flyttet eller er blitt lagt ned.

- Ulovlig og uverdig
Ordfører Fabian Stang (H) er krystallklar på hva han mener om saken:

- Det der er ulovlig og uverdig, og det blir mer og mer krenkende. Og for en gangs skyld har vi en klar hjemmel for å stoppe det. Jeg håper politiet tar tak i dette, sier Stang til iOslo.no.

- Men de prioriterer menneskehandel?

- Men er det ikke sannsynlig at det er menneskehandel involvert på et eller annen tidspunkt der også? Jo mer man aksepterer det, og ikke slår ned på det, jo mer blir det av det. Og dermed går det utover de som ikke har lyst til å være i denne bransjen.

Klart nei til legalisering
- Ville det vært lurt å legalisere bordellene for å få jentene vekk fra gata?

Nei, sier Stang klart og legger til:

- Det er viktig med et hvert tiltak som reduserer faren for at folk blir trukket inn i denne virksomheten. Jeg har vanskelig for å tenke meg noe som er mer krenkende enn salg av sin egen kropp. Og å si at man er frivillig inne i det, det tror jeg ikke noe på. Man er presset på en eller annen måte.

Og Stang har ingen forståelse for at noen kan nyte å kjøpe en annens kropp:

- Jeg har vanskelig for å fortstå at noen kan ha glede av å ha seksuelt samvær med noen som man må forstå at er i en håpløs og uverdig situasjon, sier han.

- Avtal med jenta
På Watraco går iOslo.nos journalist inn og spør etter prisen på massasje.

- Det koster 300 kroner, svarer den asiatiske damen, som er svært lettkledd.

- Kan man få noe «ekstra»?

- Det må vi snakke om på rommet, svarer hun, men da det ikke er aktuelt, slår hun fast at det kun er massasje som selges på stedet.

Samme journalist ringer Clinique S17 og spør om det er mulig å få kjøpt sex.

- Jeg vet ikke, du kan avtale med jenta, svarer den asiatiske damen på S17 i telefonen.

Fem års fengsel
Ifølge straffelovens paragraf 202 er det strengt forbudt å drive hallikvirksomhet i Norge, og dermed også leie ut lokaler bordeller til bordeller eller reklamere for virksomheten. Slik aktivitet kan straffes med inntil fem års fengsel.

Øyvind Nordgaren, politioverbetjent ved avdeling for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, har tidligere bekreftet overfor iOslo.no at politiet nå prioriterer å bekjempe menneskehandel. Likevel har han gjentatte ganger understreket at disse bordellene heller ikke er en fredet gruppe.

 
Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Friday 22. August 2008 )
 
article thumbnailSolgte eksens BMW

(iOslo.no): Kvinnen (29) mente hun hadde betalt så mye regninger at hun kunne selge samboerens bil.
Les mer

article thumbnailNei til Operasjon Dagsverk

I over 40 år har Operasjon Dagsverk (OD) arrangert OD dagen, der eleverrundt om i Norge samler inn penger til et veldedig formål. Over 120 000elever i den Norske skolen arbeidet...
Les mer

article thumbnailStaff: – Ikke spesielt alvorlig sak

Overgrepene som den såkalte Lommemannen er siktet for, er baresmåtterier, mener Tor Erling Staff. Reaksjonene er sterke påforsvarsadvokatens utspill. Staff bekrefter...
Les mer

Mer..