Glemt passordet?
Forsiden arrow Teknologi arrow Nyheter arrow Nødnett hovedsamband i Østfold og Follo
Nødnett hovedsamband i Østfold og Follo
Skrevet av Administrator   
Wednesday 30. December 2009
Politiradio

(Politi.no): Politiet i Østfold og Follo politidistrikter har tatt nytt nødnett i bruk som hovedsamband. Oslo politidistrikt skal ta nettet i bruk i uke 11.

”Jeg ønsker dere lykke til med det nye sambandet og erklærer herved at nødnett er politiets hovedsamband i Østfold politidistrikt.” Slik formulerte politidirektør Ingelin Killengreen anropet til alle mannskaper i Østfold politidistrikt da nødnett onsdag 16. desember offisielt ble tatt i bruk som primærsamband. Politidirektøren takket politidistriktet samt særorganene som har vært involvert i nødnett-prosjektet så langt.

- Vi er meget fornøyde med at vi nå tar det nye nødnettet i bruk som hovedsamband. Det vil gi politimannskapene en tryggere arbeidshverdag og hjelpe politiet i oppgaveløsningen samtidig som publikum ikke risikerer å få sine personopplysninger kringkastet, sa politidirektøren, som offisielt erklærte nødnett som hovedsamband også i Follo politidistrikt fredag denne uken.

Grundig testet
Det nye nødnettet gir politiet et trygt og stabilt talesamband. Nettet er kryptert og vil etter en overgangsperiode bli umulig for utenforstående å avlytte. I tillegg til leverandørens tester har politiet kjørt egne dekningsmålinger i Østfold og Follo politidistrikter.
- Det nye nødnettet gir politiet høyere dekningsgrad og bedre talekvalitet enn det gamle sambandet. Vi er trygge på at nødnettet ivaretar politiets sambandsbehov i den daglige tjenesten så vel som i større kriser og beredskapssituasjoner, sier ansvarlig for nødnett i politiet, avdelingsdirektør Tore Lorentzen i Politidirektoratet.

Videre fremdrift
Østfold og Follo politidistrikter er de første av i alt seks politidistrikter som skal ta nødnett i bruk som primærsamband før sommeren 2010. Oslo politidistrikt skal ta nettet i bruk i uke 11, deretter følger Romerike, Asker og Bærum samt Søndre Buskerud politidistrikter utover våren 2010. Økokrim, PST, UP, Kripos og PU skal også være på nødnett innen sommeren. Det nye nødnettet skal evalueres før Stortinget tar stilling til om det skal vedtas utbygging i resten av landet.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Saturday 06. February 2010 )