Glemt passordet?
Forsiden arrow .. arrow Streiker for retten til tre øl i arbeidstiden
Streiker for retten til tre øl i arbeidstiden
Skrevet av Administrator   
Thursday 08. April 2010
Carlsberg

(Aftenposten.no): Carlsberg-ansatte er dypt fornærmet over at de kun får drikke øl i lunsjen fremover.

Nye alkoholregler ble for hard kost for de ansatte på Carlsberg. Alle bryggeriets danske lagermedarbeidere streiker, fordi de kun får drikke øl til lunsj fremover, skriver business.dk.

Rett til tre øl
Medarbeiderne mener nemlig at de har rett til å få tre øl i løpet av dagen, men det er ikke lenger mulig med den nye alkoholpolitikken.

Det har fått de ansatte til å ta i bruk streikeretten. I sympati har også sjåførene og medarbeiderne i produksjonen hos Carlsberg også lagt ned arbeidet.

- Det er riktig at vi er rammet av streik. Vi laget den nye alkoholpolitikken fordi vi ser at det kun er rundt syv prosent av virksomhetene som tillater medarbeiderne å drikke alkohol i arbeidstiden. Derfor har vi innført at medarbeiderne bare kan drikke øl i lunsjen og ikke ellers, sier kommunikasjonsdirektør i Carlsberg Danmark Jens Bekke til business.dk.

Det er ikke avklart når de ansatte vil gjenoppta arbeidet.

- Vi er enige om at vi er uenige om spørsmålet, legger Bekke til.

Ulovlig streik
Han forteller videre at arbeidsretten i dag har tatt stilling til konflikten og erklært streiken for ulovlig. Senere denne måneden skal Dansk industri møte fagforeningen 3F for å finne ut om tre øl om dagen kan anses som en rettighet.

Ifølge Bekke er det ikke tillatt å drikke alkohol på arbeidsplassen i Carlsbergs utenlandske datterselskap.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!