Glemt passordet?
Forsiden arrow .. arrow Politiet på Facebook
Politiet på Facebook
Skrevet av Kjetil   
Monday 07. April 2008
Politibil

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) slo alarm over de mange politifolkene på Facebook.

Oslo (NTB): Til sammen 1.400 av landets 8.900 politifolk har lagt ut personlige opplysninger om seg selv og sine kontakter på nettsamfunnet Facebook.

Tall fra i fjor viser at de 1.400 politifolkene hadde lagt ut bilder og personlige opplysninger om seg selv, familie, venner og kolleger i forumet «Politiet» på Facebook. Også hele klasser på Politihøgskolen lå ute i dette forumet.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) slo alarm da omfanget ble kjent, og nå er tallet redusert til under 300 politifolk, skriver Dagsavisen.

Politifolk har skjermet identitet når det gjelder trussel- og voldsepisoder, og plikter kun å oppgi tjenestenummer, ikke navn. Da er det ualminnelig korttenkt å la privat informasjon ligge åpent, ikke minst av hensyn til egen sikkerhet, sier Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund.

Han råder sine medlemmer til snarest mulig å fjerne seg fra Facebook.

NSM begynte å studere Facebook-fenomenet nærmere i fjor sommer. Ikke bare fant de nettverk for politifolk, men også for avdelinger i Forsvaret, Utenriksdepartementet og andre organisasjoner som håndterer gradert informasjon. NSM avdekket at sikkerhetsgradert informasjon allerede var på avveie på Facebook.

Seniorrådgiver Roar Thon i NSM vil ikke si konkret hva slags gradert informasjon som var lagt ut på Facebook, eller hvilken del av statsforvaltningen det gjaldt.

NSM advarer sterkt mot det de kaller ubetenksom internettbruk fra betrodde ansatte, og frykter at gradert informasjon kan misbrukes av kriminelle eller terrorister.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Thursday 21. August 2008 )