Glemt passordet?
Forsiden arrow Norge arrow Nyheter arrow «Nudelmafia» på barneskole i Drammen
«Nudelmafia» på barneskole i Drammen
Skrevet av Administrator   
Sunday 28. September 2008

(VG Nett): 11-12-åringer kommer med kofferter stappfulle av nudler som de selger med fortjeneste, og krever «inngangspenger» av andre som vil inn på markedet.

Istedet for de tradisjonelle fiolinkassene, har «nudelmafiaen» på Bragernes skole med seg stresskofferter fylt til randen av nudler. Først trakk skoleledelsen på smilebåndet, nå har det blitt et problem, skriver Drammens Tidende.

- Vi har beslaglagt flere stresskofferter stappfulle av nudelpakker. Vi måtte jo le første gangen, men nå er det ikke morsomt lenger. Det har blitt et problem, sier rektor Elen Sørensen til avisen.

Selges med fortjeneste
Kjøper man en pakke nudler i butikken, koster den ikke mer enn to-tre kroner. Nudelselgerne på Bragernes har godt næringsvett, og selger godsakene videre for fem kroner, skriver Drammens Tidende.

Salget av nudler foregår fra stresskofferter i skolegården. Der blir varene fortært i tørr form, en næringskilde kanskje mer kjent for lutfattige studenter.

- Det oppstår konflikter, kjøpepress og det blir mye søppel ute i skolegården. Og nudler er jo ikke akkurat sunn skolemat heller, sier rektoren.

Krever avgift
Nudelselgerne har enten tjuvstartet på pensumet og lest seg opp på tollmurer, eller fått med seg noen av episoder av Sopranos. Noen av elevene krever nemlig penger fra andre som vil inn på nudelmarkedet.

- Det er for eksempel noen elever som mener å ha eneretten på nudelsalget. De har krevd avgift fra andre elever som har forsøkt å selge. Vi har hørt at det skal ha blitt lagt fram krav på 20 kroner for å få lov til å selge nudler, sier rektoren til avisen.

Drammens Tidende har også hørt historier om at det skal ha oppstått slåsskamper i krangelen om nudelmarkedet.

Vil ha slutt på nudelsalget
Nå har rektoren fått nok. Hun vil ha slutt på nudelsalget ved Bragernes, og har sendt ut et brev til alle foreldre og foresatte på skolen. Her ber rektoren foreldre snakke med barna om salget.

- Hvis vi nå beslaglegger mer nudler, kommer vi til å ringe foreldrene - så må de komme og hente varen, sier Sørensen til lokalavisen.

Hun får støtte av FAU ved skolen, som også mener det blir feil når småtassene skal tjene penger i skoletiden.

- Det er ikke tvil om at Drammen kommer til å få mange dyktige gründere og forretningsfolk i fremtiden. Men de får nok lære seg å regne og skrive først, sier rektoren.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Sunday 28. September 2008 )
 
article thumbnailSolgte eksens BMW

(iOslo.no): Kvinnen (29) mente hun hadde betalt så mye regninger at hun kunne selge samboerens bil.
Les mer

article thumbnailNei til Operasjon Dagsverk

I over 40 år har Operasjon Dagsverk (OD) arrangert OD dagen, der eleverrundt om i Norge samler inn penger til et veldedig formål. Over 120 000elever i den Norske skolen arbeidet...
Les mer

article thumbnailStaff: – Ikke spesielt alvorlig sak

Overgrepene som den såkalte Lommemannen er siktet for, er baresmåtterier, mener Tor Erling Staff. Reaksjonene er sterke påforsvarsadvokatens utspill. Staff bekrefter...
Les mer

Mer..