Glemt passordet?
Forsiden arrow Sport & Spill arrow Nyheter arrow Ville kjøpe Lazio med mafiapenger
Ville kjøpe Lazio med mafiapenger
Skrevet av support   
Wednesday 23. July 2008
Image

(Dagbladet.no): Etterlyser gammel måltyv. - Han var en personlighet, sier Scheie.

Italiensk politi har i dag arrestert sju personer mistenkt for å ha prøvd å kjøpe Lazio fotballklubb med hvitvaskede penger. Politiet etterlyser fremdeles tre personer i den samme saken. En av disse er Giorgio Chinaglia, som på 1970-tallet var spiss på både Lazio og det italienske landslaget.

De sju, som alle var italienere, ble arrestert i en razzia tidligere i dag, melder nyhetsbyrået AP. Foruten Chinaglia etterlyser politiet en ungarer og enda en italiener.

Anklaget for innsidehandel
Chinaglia, som hjalp Lazio til seriegull i 1974 og senere ble president i klubben, ble i 2006 anklaget for innsidehandel med Lazio-aksjer. Det ble da utstedt en arrestordre på ham. Ifølge Gianluca Campana hos Roma-politiet, flyktet han da antakelig til USA, skriver AP.

Nå er også hvitvasking av penger føyd til begrunnelsen for arrestordren.

De totalt ti personene som er siktet i saken, skal være tilknyttet casalesiklanen i Camorra, den napolitanske mafiaen.

De skal ifølge italiensk politi ha hvitvasket 24 millioner euro for å kunne kjøpe aksjer i den Roma-baserte klubben. Pengene skal de angivelig ha tilegnet seg gjennom vold, trusler og narkotikahandel.

Scheie husker
NRKs fotballkommentator Arne Scheie husker Chinaglia godt.

- Chinaglia var jo en personlighet, og han fikk mye oppmerksomhet fordi han var en av de første som dro til USA for å spille fotball der. Han spilte på 1974-laget til Italia. De var en gedigen skuffelse, sier Scheie til Dagbladet.no.

Ifølge Scheie var det i 1974 knyttet store forventninger til Italia etter at de tapte finalen mot Brasil fire år i forveien.

- Men de var ikke til å kjenne igjen. De ble vel nærmest møtt med tomater i Italia, slik de ble etter tapet mot England i 1966, sier han.

Chinaglia bøttet inn mål for New York Cosmos i den amerikanske fotball-ligaen, men på landslaget opplevde han aldri noen stor suksess.

- Du vet, Italia har hatt så mange gode spillere, men Chinaglia er absolutt en jeg husker godt. Men han ble aldri en av de helt store for en veldig, veldig dårlig utgave av det italienske landslaget i 1974.

Scheie kommenterte ikke VM i 1974, men husker mesterskapet godt.

- Du vet, det er jo bare 34 år siden, sier han.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Tuesday 01. September 2009 )