Glemt passordet?
Forsiden arrow Norge arrow Vil ordne opp på gata
Vil ordne opp på gata
Skrevet av Administrator   
Thursday 14. August 2008
Jimmy Anthony

(Klassekampen.no): Dersom ikke myndighetene rensker Karl Johan for prostituerte, vil Jimmy Anthony og femti andre afrikanere gjøre det. - Farlig, advarer voldsforsker.

- Jeg sverger på at vi skal fjerne de jentene. De kommer til å bli redde. Vi skal ødelegge hele natta for dem.

Jimmy Anthony er opprinnelig fra Sierra Leone, men har bodd de siste 20 årene i Norge. Han er en av flere vestafrikanere som har sett seg kraftig lei på at nigerianske prostituerte dominerer Karl Johan og områdene rundt i helgene. Han sier han «kjenner alle afrikanere i Oslo», og at det er mellom 50 og 60 afrikanske menn, som nå vil organisere seg og patruljere Karl Johan i helgene uniformert med like T-skjorter.

- Jeg er norsk statsborger. Jeg ser Dagsrevyen hver dag klokka sju, og jeg leser avisene. Myndighetene har lovet oss mange ganger å rydde opp i dette. Jeg har ikke sett noen ting. Det skuffer meg, sier Anthony.

Han viser til at prostitusjonen har tatt seg opp igjen etter politiaksjonen tidligere i sommer, og at det er derfor de vil ordne opp på egen hånd.

- Mange har tenåringsdøtre som blir tatt for å være prostituerte. Afrikanere har fått et dårlig image, på grunn av de nigerianske prostituerte. Det er fryktelig vondt for barna våre som vokser opp. Vi vil ikke at de skal skamme seg over å være afrikanere. Fra før av er det skapt et dårlig bilde i mediene om at unge afrikanere er involvert i narkotika, sier Anthony mens han gestikulerer kraftig.

- Jeg blir forbanna.

Han svarer unnvikende på spørsmål om hvordan de har tenkt å skremme bort de gateprostituerte. Han sier at han «må snakke med laget sitt først» og at de «må ha utstyr» og at «afrikanere vil skremme dem mer enn hvite».

- Vil dere bruke vold mot jentene?

- Nei, det vil vi ikke.

Alltid farlig
- Sånne aksjoner er alltid farlige, og bør helst unngås, sier voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk til Klassekampen.

Hun advarer det afrikanske miljøet mot å ty til borgervern.

- Fenomenet borgervern betyr at ingen har ansvar eller kontroll over det som skjer. Det er farlig når personer som ikke er vant til å jobbe med voldseskalering, og som i utgangspunktet er sinte, tar styringen. Da er det fare for at aggresjonen mellom partene vokser, samtidig med den fiendtlige tolkingen av hverandre. Det kan føre til voldsepisoder, men det er ikke sikkert at det gjør det, sier Bjørnebekk.

Hennes oppfordring til Anthony er å søke politiet om tillatelse til å ha en demonstrasjon.

- Jeg skjønner frustrasjonen deres, men det finnes bedre måter å håndtere dette på. Det er ikke vanskelig å få sin mening fram i det norske samfunnet, sier hun.

Bjørnebekk har også en oppfordring til politiet og de ansvarlige myndigheter.

- Dere må være villige til å gripe inn mye dypere enn bare å aksjonere én gang.

Vil søke politiet
- Vi vil gjerne søke tillatelse fra politiet, sier Anthony.

- Vi kan ikke bare gjøre det uten å gå igjennom politiet og få grønt lys, sier han og legger til:

- Men noe må gjøres for politiet har ikke lyktes.

Fungerende politiinspektør og leder for avdelingen for organisert kriminalitet Øyvind Nordgarden avventer en henvendelse fra Anthony.

- De må gjerne gå med t-skjorte og gi uttrykk for en mening. Hvis det de har tenkt å gjøre kommer inn under demonstrasjon, så er det fullt lovlig. Vanlig ordenspoliti må da følge med på hvordan det arter seg, sier Nordgarden til Klassekampen.

Han hadde ansvaret for aksjonen mot det nigerianske prostitusjonsmiljøet tidligere i sommer, og mener at dersom det afrikanske miljøet forventet seg at nigerianske prostituerte ville forsvinne fra Karl Johan etter aksjonen, så har de hatt for høye forventninger.

- Det var en konkret etterforskingssak mot et konkret nettverk, som fortsatt pågår. Når det gjelder debatten om nigerianske prostituerte på Karl Johan, så kan ikke vi fjerne kvinner med en annen hudfarge enn hvit fra Karl Johan. Vi kan bruke politivedtektene hvis noen oppfører seg aggressivt eller truende, og dersom noen rammes av utlendingslovens bestemmelser og ikke har gyldig opphold, kan vi anholde dem. Men de fleste har gyldig opphold i Schengen og nok midler til at de får lov til å være her, sier Nordgarden.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Thursday 21. August 2008 )
 
article thumbnailSolgte eksens BMW

(iOslo.no): Kvinnen (29) mente hun hadde betalt så mye regninger at hun kunne selge samboerens bil.
Les mer

article thumbnailNei til Operasjon Dagsverk

I over 40 år har Operasjon Dagsverk (OD) arrangert OD dagen, der eleverrundt om i Norge samler inn penger til et veldedig formål. Over 120 000elever i den Norske skolen arbeidet...
Les mer

article thumbnailStaff: – Ikke spesielt alvorlig sak

Overgrepene som den såkalte Lommemannen er siktet for, er baresmåtterier, mener Tor Erling Staff. Reaksjonene er sterke påforsvarsadvokatens utspill. Staff bekrefter...
Les mer

Mer..