Glemt passordet?
Forsiden arrow Norge arrow Artikler arrow Staff: – Ikke spesielt alvorlig sak
Staff: – Ikke spesielt alvorlig sak
Skrevet av Kjetil   
Monday 21. January 2008

Overgrepene som den såkalte Lommemannen er siktet for, er baresmåtterier, mener Tor Erling Staff. Reaksjonene er sterke påforsvarsadvokatens utspill.

Image

Staff bekrefter overfor Aftenposten.noat han har tatt på seg jobben med å forsvare Lommemannen. Til avisensier han at overgrepene siktelsen mot den 55 år gamle bergensmannen erbasert på, ikke er spesielt alvorlige.

– Det er altså noetukling og seksuelle handlinger med gutter som er for unge, men det erjo ikke all verden, sa Staff til frammøtt presse etter at han haddesnakket med klienten sin. Og fortsatte:

 

Disse guttene ville jo ikke tatt noen skade av det, etter minmening, i hvert fall i hovedtrekk ikke, hvis det ikke var for politietshardkjør. De får skade på grunn av offentlighetens oppmerksomhet omdette, og at politiet legger det fram som om dette er det verste somkan skje et menneske, sa han.

 

Rasende

Staffs uttalelser har vakt reaksjoner hos flere personer. Høyresstortingsrepresentant, og medlem av justiskomiteen, André Dahl, er avdem som ikke setter særlig stor pris på Staffs meninger om saken. Hanvar svært oppbrakt over utspillet til den profilerte advokaten.

- Jeg blir fly forbanna. Staff begår et nytt overgrep mot disse gutteneog familiene deres, sier Dahl i et intervju med Nyhetskanalen på TV 2.

Dahl mente også at Staff burde vurdere å gi seg som advokat, eller atandre personer burde fjerne ham fra gjerningen, dersom han virkeligmener det han sier.

- Man får begynne å vurdere om Staff bør pensjonere seg og vurdere disiplinære reaksjoner, sa Dahl.

Heller ikke psykolog Magne Raundalen var videre imponert over Staffs meninger fredag kveld.

- Her dreier det seg om barn fra seks til tolv år, og at noen av dissesmåttingene er blitt truet og til dels lurt til å suge denne mannen. Ogdet kaller Staff «praktisk talt ingenting», tordner Raundalen.

- Slike opplevelser vil være skremmende og plage dem i årevis etterpå, sa han videre til TV 2 Nyhetskanalen.

Les alt om Lommemannen her

 

– Forhåndsdømt

Staff avbrøt fredag ettermiddag avhørene av 55-åringen, og skal snakkevidere med klienten i løpet av helga. Foreløpig vil han ikke kommenterespørsmålet om straffskyld.

– Han har ikke formelt gitt noen forklaring. Da er det ikke korrekt av meg å kunngjøre det, sa han til TV 2.

Advokaten mener politiets etterforskning er helt ute av proporsjoner, og antyder at klienten er i ferd med å bli forhåndsdømt.

– Mitt syn er at politiet har etablert en prestisjesak som gjør det såå si umulig å tenke seg en skikkelig og nøktern hovedforhandling, i dengrad den tid kommer, sa han.

– Politiet har drevet et bevistmedie- og maktspill omkring dette menneske gjennom lang tid. Detutrolige er at politiet har fått hele samfunnet, hele folket til åengasjere seg, til å tro at vedkommende er en av de alvorligsteserieforbrytere vi har hatt. Ser vi på siktelsen, og det er den somforeligger i dag, så er det snakk om åtte-ti forhold, sa han til NRK.

 

Frittalende

Den erfarne og frittalende strafferettsadvokaten har forsvart flereseksualforbrytere tidligere og har flere ganger uttalt seg positivt omseksuelle forhold mellom barn og voksne.

Selv har han fortaltåpent om sine seksuelle erfaringer med voksne menn da han var tolv årgammel. Avsløringene sjokkerte da han sammen med Håvard Rem lansertesin biografi for to år siden.

– Det ga meg fantastiskeerfaringer, sier han i boka som er ført i pennen av Rem. Staff har ogsåsagt at mødre bør onanere barn som er urolige, ifølge VG Nett. (©NTB)
Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Thursday 21. August 2008 )