Glemt passordet?
Forsiden arrow Norge arrow Artikler arrow Nei til Operasjon Dagsverk
Nei til Operasjon Dagsverk
Skrevet av Kjetil   
Monday 21. January 2008

I over 40 år har Operasjon Dagsverk (OD) arrangert OD dagen, der eleverrundt om i Norge samler inn penger til et veldedig formål. Over 120 000elever i den Norske skolen arbeidet på OD dagen i år den 25. oktober.

Operasjon Dagsverk

De fleste skolene i Oslo området jobbet inn penger på OD dagen. Pengeneskulle i år gå til Utviklingsfondets prosjekt i Sør-Amerika, men på Oslos største ungdomsskole, Engebråten, ble det valgt at man i år ikkeskulle jobbe på OD dagen.

Grunnen til dette var at skolens ledelse ville at elevene selvskulle få bestemme hva de ville jobbe inn penger til. I tillegg villeman at elevrådet på skolen skulle få trening i å måtte administrere etstort prosjekt på egenhånd.

Istedet valgte elevrådet påskolen, at det skulle arrangeres en egen solidaritets aksjon, derinntekten skulle gå til Leger uten Grenser. Grunnen til at man valgtedenne løsningen er at man ikke var fornøyd med OD’s opplegg, menallikevel vil man at det skal jobbes inn penger slik at også Engebråtenviser sin solidaritet overfor mennesker i vanskelige situasjoner.

Leger uten grenser er en organisasjon som jobber for at alle skal ha etgodt helse tilbud. Uansett religion, politisk syn, økonomi, ellerstatsborgerskap. De jobber verden rundt slik at alle skal få mulighettil vaksinasjon, medisiner, livsviktige operasjoner og annen medisinskog humanitær hjelp.
Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!

Les også

Sist oppdatert ( Monday 15. December 2008 )