Glemt passordet?
Forsiden arrow .. arrow Saksøker gangster-film
Saksøker gangster-film
Skrevet av Kjetil   
Sunday 20. January 2008
American Gangster

Pensjonerte politiagenter mener Oscar-favoritt sprer løgner.

Den kritikerroste filmen «American Gangster» vekker harme blant politimenn som jobbet i kampen mot narkotika på 70-tallet. Tre pensjonerte agenter fra den amerikanske «Drug Enforcement Administration» (DEA) saksøker nå filmstudioet NBC Universal for å ha skadet ryktet til hundrevis av politimenn.

Korrupsjon
Filmen som handler om narkobaronen Frank Lucas suksess og fiasko. Lucas som blir spilt av Denzel Washington endte opp med å jobbe som informant for politiet og sammarbeidet tett med den rederlige detektiven Richard Roberts. Samarbeidet førte til at flere korrupte politimenn ble avslørt. I filmen hevder man at tre fjerdedeler av narkotikapolitiet i New York ble dømt på bakgrunn av dette samarbeidet. Politiagentene hevder på sin side at det var ingen som ble dømt på bakgrunn av Lukas beviser.

De tidligereagentene Louis Diaz, Gregory Korniloff og Jack Toal sier at NBC Universal har oppgitt uriktig informasjon når de hveder at filmen er basert på «en sann historie».

- Med denne totalt uriktige og ærekrenkende uttalelsen har den saksøkte ødelagt og dratt i tvil ryktet til disse ærlige og modige tjenestemennene i øynene til millioner av mennesker, stod det å lese i søksmålet ifølge AP.

Oscar-favoritt
«American Gangster» er en av årets største Oscar-favoritter og har vært en publikumssuksess verden over.

- Den eneste årsaken til at folk har gått for å se den filmen er at de trodde det var en sann historie. I realiteten er det en rekke løgner, sier Dominic Amorosa som jobber som advokat til de fornærmede til Reuters.

Tidligere politimann Jack Toal, som selv jobbet med Lucas, hevder at brorparten av filmen ikke er sann.

- Hvis de hadde sagt at «dette er basert på en falsk historie» hadde det vært mer riktig, sier han.
Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Thursday 21. August 2008 )