Glemt passordet?
Forsiden arrow Teknologi arrow Leketøysrobot tar tyven på fersken
Leketøysrobot tar tyven på fersken
Skrevet av Kjetil   
Tuesday 15. January 2008
Spionrobot

Er du gammel nok til å ha hatt Meccano-byggesett? Nå kommer produsenten Erector/Meccano med spionroboten Spykee, en videreutvikling av deres eksisterende lekeroboter.

Tar innbruddstyver på fersken
Spykee er trådløs og kontrolleres via WiFi, enten fra din hjemme-PC eller via Internett. Spykee kan ta opp video, spille av musikk og ringe via VOIP. Den går automatisk til ladestasjonen sin og lader seg selv når batteriene begynner å bli tomme.

Spykee kan også passe på huset ditt når du er borte. Hvis den oppdager bevegelser kan den aktivere en alarm eller ta et bilde som den sender til deg via e-post.

Liten frøken
Spykee finnes også i mindre avanserte utgaver. Spykee Cell kontrolleres via mobiltelefon. Den kan blant annet ta bilder som den lagrer på mobiltelefonen din via bluetooth. Du får også Spykee Miss og Spykee Vox. Disse kjenner igjen stemmen din og reagerer på talekommandoer. De kan også programmeres til å utføre forskjellige funksjoner.

Alle Spykee-rootene er iPod-kompatible og har iPod-dock, slik at de kan spille av musikk fra MP3-spilleren mens de beveger seg rundt i huset.

I USA er prisen på Spykee 299 dollar (ca. 1700 kr). Spykee Cell går for 199 dollar (ca. 1100 kr), mens Spykee Miss og Spykee Vox går for 149 dollar (ca. 900 kr). Leketøysimportøren Nikko har det norske agenturet for robotene, men noen norsk pris eller lanseringsdato er ikke kjent ennå.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Wednesday 24. September 2008 )
 
article thumbnailAlle nordmenn skal overvåkes

Det er slikt de driver med i totalitære regimer som Kina eller Iran. Eller for den saks i USA, der The Patriot Act undergraver elementære borgerrettigheter systematisk i den...
Les mer

Mer..