Glemt passordet?
Forsiden arrow Verden arrow Varetekt i Tsjekkia
Varetekt i Tsjekkia
Skrevet av Kjetil   
Friday 13. April 2007

Image

FØRSTE NATT: I denne cella i Brno bodde Barbora Skrlova fra onsdag til torsdag. Hun trodde at hun skulle slippe flere netter i varetekt. Slik gikk det ikke

Barbora Skrlova (33) var totalt uforberedt på varetektsfengslingen i Tsjekkia.

BRNO/OSLO (Nettavisen): I denne cellen i Brno sov 33 år gamle Barora Skrlova fra onsdag til torsdag. Kvinnen som levde som en 13 år gammel gutt i Norge, trodde at hun skulle slippe fri da hun kom hjem til Tsjekkia, og var totalt ufoberedt på å bli siktet og varetektsfengslet torsdag.

Etter at hun ble funnet på et overnattingssted i Tromsø for en uke siden, ble hun varetektsfengslet i Oslo. Der sa hun ja til å bli sendt hjem til Tsjekkia. Da hun ankom Praha med fly onsdag, ble hun møtt av tsjekkisk politi som kjørte henne til domstolen i byen Brno. Der ble hun satt på glattcelle i påvente av fengslingsmøte torsdag.

Se TV 2s reportasje fra Tsjekkia her.

Varetektsfengslet
Torsdag håpet hun at domstolen ville slippe henne ut av varetekt. Skrlova er siktet i Tsjekkia for å ha levd under falskt navn, og for å ha rømt fra et barnehjem.

Under et lukket fengslingsmøte torsdag ble hun varetektsfengslet for en lengre tid. Årsaken er at politi og domstol frykter at hun igjen vil rømme.

- Det var svært krevende for hennes mentale helse å få høre dette fra politiet i dag. Hun hadde håpet å bli satt fri i dag, sier hennes advokat til Nettavisen.

Da Skrlova kom fra Norge, trodde hun at hun bare skulle forklare seg for politiet, for deretter å bli sluppet fri. Ifølge advokaten reagerte kvinnen som et barn, og brøt sammen da hun innså at politiet ikke ville slippe henne løs. Advokaten sier at 33-åringen er i psykisk og fysisk dårlig form. Hun har ennå ikke blitt avhørt av politiet.
Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!

Les også

Sist oppdatert ( Monday 14. January 2008 )
 
article thumbnailStjal 1,1 millioner skruer

Det er mye rart som skjer på amerikanske arbeidsplasser. Her er noe av det verste.   Det stadige jaget etter store og ferske nyheter gjør at mange små...
Les mer