Glemt passordet?
Forsiden arrow Verden arrow Nyheter arrow Varetekt i Tsjekkia
Varetekt i Tsjekkia
Skrevet av Kjetil   
Friday 13. April 2007

Image

FØRSTE NATT: I denne cella i Brno bodde Barbora Skrlova fra onsdag til torsdag. Hun trodde at hun skulle slippe flere netter i varetekt. Slik gikk det ikke

Barbora Skrlova (33) var totalt uforberedt på varetektsfengslingen i Tsjekkia.

BRNO/OSLO (Nettavisen): I denne cellen i Brno sov 33 år gamle Barora Skrlova fra onsdag til torsdag. Kvinnen som levde som en 13 år gammel gutt i Norge, trodde at hun skulle slippe fri da hun kom hjem til Tsjekkia, og var totalt ufoberedt på å bli siktet og varetektsfengslet torsdag.

Etter at hun ble funnet på et overnattingssted i Tromsø for en uke siden, ble hun varetektsfengslet i Oslo. Der sa hun ja til å bli sendt hjem til Tsjekkia. Da hun ankom Praha med fly onsdag, ble hun møtt av tsjekkisk politi som kjørte henne til domstolen i byen Brno. Der ble hun satt på glattcelle i påvente av fengslingsmøte torsdag.

Se TV 2s reportasje fra Tsjekkia her.

Varetektsfengslet
Torsdag håpet hun at domstolen ville slippe henne ut av varetekt. Skrlova er siktet i Tsjekkia for å ha levd under falskt navn, og for å ha rømt fra et barnehjem.

Under et lukket fengslingsmøte torsdag ble hun varetektsfengslet for en lengre tid. Årsaken er at politi og domstol frykter at hun igjen vil rømme.

- Det var svært krevende for hennes mentale helse å få høre dette fra politiet i dag. Hun hadde håpet å bli satt fri i dag, sier hennes advokat til Nettavisen.

Da Skrlova kom fra Norge, trodde hun at hun bare skulle forklare seg for politiet, for deretter å bli sluppet fri. Ifølge advokaten reagerte kvinnen som et barn, og brøt sammen da hun innså at politiet ikke ville slippe henne løs. Advokaten sier at 33-åringen er i psykisk og fysisk dårlig form. Hun har ennå ikke blitt avhørt av politiet.
Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!

Les også

Sist oppdatert ( Monday 14. January 2008 )