Glemt passordet?
Forsiden arrow Verden arrow Sjørøvere leier inn PR-hjelp
Sjørøvere leier inn PR-hjelp
Skrevet av Administrator   
Tuesday 20. April 2010
Image

(Aftenposten.no): Somaliske sjørøvere er lei av å bli hengt ut som banditter i internasjonale medier. Nå leier de inn PR-hjelp for å skaffe seg global respekt.

Ifølge tirsdagsutgaven av Al-Sharw Al-Awsat vil piratene først holde en form for generalforsamling i havnebyen Eyl i Puntlandregionen på Somalias nordkyst.

Her skal man drøfte hvordan sjørøveriet kan presenteres på en mer positiv måte.

– Over hele verden blir vi framstilt som en bande terrorister og forbrytere. Men det er ikke sant, vi kjemper for en rettferdig sak, sier en ikke navngitt pirat i et telefonintervju med Al-Sharw Al-Awsat.

De somaliske sjørøverne hevder at de stadige skipskapringene i farvannene utenfor Afrikas horn er en reaksjon på utenlandsk forsøpling og overfiske.

Nye kapringer tirsdag
De reagerer på at en internasjonal øvelse i piratbekjempelse i området har fått navnet «Operasjon Rottefelle».

Likevel fortsetter sjørøverne å borde og ta kontrollen over skip.

Tirsdag ble det meldt at de hadde kapret tre thailandske fiskefartøyer med til sammen 77 mannskapsmedlemmer om bord. Fartøyene ble ført inn mot den somaliske kysten.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!

Les også

Sist oppdatert ( Tuesday 20. April 2010 )
 
article thumbnailStjal 1,1 millioner skruer

Det er mye rart som skjer på amerikanske arbeidsplasser. Her er noe av det verste.   Det stadige jaget etter store og ferske nyheter gjør at mange små...
Les mer