Glemt passordet?
Forsiden arrow Norge arrow Politiet ville mafiatiltale Rasool-foreldrene
Politiet ville mafiatiltale Rasool-foreldrene
Skrevet av Administrator   
Monday 15. September 2008
Strand i Brasil

(Aftenposten.no): Totalt syv personer i Rasool-familien er tiltalt etter mafiaparagrafen. Politiet ville mafiatiltale også gjengbrødrenes foreldre, men statsadvokaten tok ikke innstillingen til følge.

Aftenposten.no skrev lørdag at det nå er tatt ut tiltale mot 12 medlemmer av Rasool-familien i forbindelse med politiets storstilte gjengaksjon «Operasjon Nemesis».

Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot seks brødre, deres foreldre, to eks-koner, en nåværende kone og en svigermor. De er tiltalt for heleri av beløp som strekker seg fra 300.000 kroner til over seks millioner kroner.

Syv mafiatiltalt
Aftenposten.no kan i dag fortelle at statsadvokaten også har tiltalt syv i Rasool-familien etter paragrafen 60a i straffeloven, den såkalte mafiaparagrafen. Alle de seks brødrene i familien er tiltalt, i tillegg til en av brødrenes tidligere koner. Flere av Rasool-brødrene er ifølge politiet i lederskiktet av den kriminelle B-gjengen.

Det vil imidlertid møte to færre mafiatiltalte fra Rasool-familien i rettssaken enn det politiet hadde håpet. Aftenposten.no er kjent med at politiet i sin innstilling til statsadvokaten innstilte på at også brødrenes foreldre skulle tiltales etter mafiaparagrafen. Etter en lang etterforskning av Rasool-familien økonomi, mente politiet å kunne bevise at foreldrene både levde av kriminelle penger, og at de var klar over at pengene de brukte stammet fra kriminell aktivitet.

Dette var imidlertid ikke statsadvokaten enig i. Dermed slipper foreldrene å måtte svare for en mafiatiltale, og blir kun tiltalt for heleri av beløp mellom en og to millioner kroner.

- Min klient nekter straffskyld etter tiltalen. Ut over det, ønsker jeg ikke å kommentere saken, da min klient ikke ønsker medieoppmerksomhet rundt saken, sier farens forsvarer, advokat Knut Rognlien, til Aftenposten.no.

Bytte av statsadvokat
Men siste ord i saken er imidlertid ikke sagt. For det var statsadvokat Erik Førde som tok ut tiltalen som nå ligger til beramming i Oslo tingrett. Men nylig overtok statsadvokat Kristian Nicolaisen saken fra sin kollega Førde. Dermed vil Nicolaisen ta en ny vurdering av bevisene i saken.

Aftenposten.no vet at politiet fortsatt driver etterforskning av saken. Blant annet venter fortsatt politiet på å få utlevert dokumenter fra sine kolleger i brasiliansk politi. Det kan dermed ikke utelukkes at tiltalene vil bli utvidet. Ifølge flere av de tiltales forsvarere, kan det heller ikke utelukkes at flere tiltalepunkter faller bort som følge av statsadvokatbyttet.

I mafiaparagrafen heter det at man skal dømmes dersom man har utøvet en straffbar handling i som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe. Med organisert kriminell gruppe menes en organisert gruppe på tre eller flere personer som har som et hovedformål å begå en handling som kan straffes med fengsel i minst 3 år, eller hvor en vesentlig del av virksomheten består i å begå slike handlinger.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!

Les også

Sist oppdatert ( Tuesday 01. September 2009 )
 
article thumbnailSolgte eksens BMW

(iOslo.no): Kvinnen (29) mente hun hadde betalt så mye regninger at hun kunne selge samboerens bil.
Les mer

article thumbnailNei til Operasjon Dagsverk

I over 40 år har Operasjon Dagsverk (OD) arrangert OD dagen, der eleverrundt om i Norge samler inn penger til et veldedig formål. Over 120 000elever i den Norske skolen arbeidet...
Les mer

article thumbnailStaff: – Ikke spesielt alvorlig sak

Overgrepene som den såkalte Lommemannen er siktet for, er baresmåtterier, mener Tor Erling Staff. Reaksjonene er sterke påforsvarsadvokatens utspill. Staff bekrefter...
Les mer

Mer..