Glemt passordet?
Forsiden arrow .. arrow Hevder Nato drepte 76 sivile
Hevder Nato drepte 76 sivile
Skrevet av Administrator   
Friday 22. August 2008
Soldat

(Dagbladet.no): Forvirring om angrep i Herat i Afghanistan.

Afghanistans innenriksdepartement hevder at et USA-ledet Nato-angrep i Herat skal ha drept 76 sivile - flesteparten kvinner og barn.

«76 sivile, de fleste kvinner og barn, ble martyrer i dag under en koalisjonsoperasjon i Herat», skriver departementet i en pressemelding, melder Sky News.

Hvis opplysningene stemmer, er det et av de verste sivile tapstall forårsaket av koalisjonen siden den USA-ledete innvasjonen i 2001.

Tallene spriker
Nato hevder på sin side at det ikke har vært sivile tap, men bekrefter at de har hatt en operasjon i området der omlag 30 talibanopprørere skal ha blitt drept - ingen sivile.

En patrulje med afghanske- og koalisjonssoldater skal ha vært på jakt etter en lokal Taliban-leder, Mulla Sadiq, da de kom under ild nær målet.

«Opprørere gikk til angrep mot soldatene fra flere sider i leirområdet med håndvåpen og granatild. Koalisjonsstyrken slo tilbake med håndvåpenild og luftangrep, som drepte 30 militante», skriver det amerikanske hovedkvarteret i en pressemelding.

Flere kilder
Det afghanske forsvarsdepartementet opererer med nok et tall som motsier både innenriksdepartementet og de amerikanske styrkene.

- 25 fra Taliban ble drept, inkludert Sidiq og en annen leder. Men også fem sivile, tre kvinner og to barn, ble drept, sier forsvarstalsmann general Zaher Azimi til nyhetsbyrået AFP.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Tuesday 01. September 2009 )