Glemt passordet?
Forsiden arrow Krig & Fred arrow Nyheter arrow Her er det livsfarlig
Her er det livsfarlig
Skrevet av Kjetil   
Saturday 19. January 2008

her er det farlig!

Seks mennesker ble drept da en gruppe militante islamister angrep hotell Serena i Kabul mandag, deriblant den norske Dagblad-journalisten Carsten Thomassen. Hotell Serena ble regnet for å være den afghanske hovedstadens tryggeste overnattingssted, men det var altså ikke trygt nok.

Jan-Erik Smilden spør i en artikkel om det kanskje var nettopp fordi hotell Serena ble regnet som så sikkert, at det ble angrepet.

«Hotell Serena står for alt det Taliban forakter. Her bor utenlandske delegasjoner, og her har de viktige møter,» skriver Jan-Erik Smilden i Dagbladet.

I løpet av de siste tolv månedene er minst 200 sivile drept i mer enn 140 selvmordsangrep rundt om i Afghanistan, de fleste i den sørlige delen av landet. Det er kanskje unødvendig å poengtere dette noe videre, men Afghanistan er altså en av verdens farligste destinasjoner!

Sjekk hvilke vaksiner du trenger

 

Risikoliste

I lys av at en amerikaner også ble drept av de samme terroristene som tok livet av nordmannen Carsten Thomassen, har den amerikanske avisen Forbes i samarbeide med eksperter fra to sikkerhetsfirmaer; amerikanske iJet og London-baserte Control Risks. Her er listen med stedene som de regner for de farligste stedene i verden akkurat nå, sammen med de stedene som det er ustedt reiseråd for av det norske utenriksdepartementet.

 

Norske reiseråd

Norske UD utsteder reiseråd basert på sikkerhetsrisikoen rundt nordmenns reiser til de aktuelle destinasjonene. De amerikanske reiserådene er på samme måte basert på en analyse av sikkerhetsrisikoen for amerikanske borgere. I mange tilfeller vil disse være sammenfallende, mens i andre tilfeller vil reiser til visse destinasjoner medføre større risiko for en amerikaner enn for en nordmann. Men den aktuelle listen med risikoland fra Forbes, er i stor grad sammenfallende med det norske utenriksdepartementets offisielle reiseråd akkurat nå.

Pass opp: Ti kulturelle tabuer

 

Sjekk selv!

Du kan selv gjøre en sikkerhetsanalyse rundt eventuelle reisemål du måtte ha på ønskelisten din, ved å sjekke utenriksdepartementenes reiseråd rundt de aktuelle landene. Her er en liste med nyttige nettadresser til norske UDs offisielle reiserådsider, samt andre aktuelle reiseråd fra andre lands utenriksdepartement. Husk at det svenske utenriksdepartementet utsteder reiseråd basert på sikkerhetsrisikoen for sine borgere, etc.

 
Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Monday 02. June 2008 )