Glemt passordet?
Forsiden arrow Økonomi arrow Svindlet Oslo for 89 mill
Svindlet Oslo for 89 mill
Skrevet av Kjetil   
Monday 21. January 2008

Den tidligere eiendomssjefen i Oslo kommune har erkjent å ha underslått 89 millioner kroner.

Svindlet Oslo for 89 mill

NA24 at en tidligere eiendomssjef i Undervisningsbygg var siktet for grov utroskap og at en håndverker var blitt arrestert i samme sak.

Ifølge dagens VG skal eiendomssjefen Frank Murud (50) ha erkjent i Oslo tingrett at han de to siste årene har svindlet Undervisningsbygg i Oslo for til sammen 89 millioner kroner. Pengene skulle egentlig brukes til bedre inneklima for skolebarn, rehabilitering av gamle skoler og nye skolebygg i Oslo Sentrum.

I stedet tok eiendomssjefen i det kommunale selskapet pengene selv ved hjelp av en svært enkel og velbrukt svindlermetode: En 69-årig entreprenør sendte en strøm av fakturaer fra sitt enkelmannsforetak inn til Undervisningsbygg. Murud sørget for at fakturaene ble betalt, selv om arbeidet aldri var blitt utført. Etterpå fikk eiendomssjefen det aller meste av pengene tilbake fra entreprenøren.

Mye av pengene ser ut til å ha gått til aksjer og eiendom, melder VG.

Frank Murud er den nest største aksjeeierne i Birdstep Technology ASA, kun slått av Idar Vollvik. Murud kjøpte så sent som i mai i år en halv million aksjer i selskapet. Hans aksjepost skal ha en verdi på 38 millioner kroner.
Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!

Les også

Sist oppdatert ( Monday 21. January 2008 )