Glemt passordet?
Forsiden arrow Økonomi arrow Nyheter arrow Visa tømmer folks kontoer
Visa tømmer folks kontoer
Skrevet av Kjetil   
Saturday 19. January 2008

visa.jpg

En rekke visakort-eiere fikk loppet kontoene sine denne uken.

Den siste uken har svært mange nordmenn som har oppholdt seg i utlandet, fått seg en ubehagelig overraskelse. 14., 15. og 16. januar hadde nemlig Visa Europa problemer med såkalt hikke. Når kundene har tatt ut penger i en lokal minibank, har uttaket blitt mangedoblet på saldoen, skriver bt.no.

- Flere hundre av våre kunder er rammet. Mange av dem er blitt belastet 16 ganger det beløpet de har tatt ut i minibanken, sier informasjonsdirektør Jørn Lekve i Sparebanken Vest.

En av dem som ble rammet, var bergenseren Trond Svendsen, som på ferie på Tenerife plutselig befant seg i en situasjon med minus 55.000 kroner på kontoen. I begynnelsen av uken hadde han tatt ut 600 euro i en lokal minibank, og dette beløpet var blant de mange som fikk «hikke».

- Jeg fikk helt hakeslepp. Du kvepper skikkelig når du opplever sånt, sier Svendsen, som fremdeles er på ferie.

Visa Europa legger seg flate og beklager den tekniske feilen som har ført til underskudd på privatkontoer over hele Europa.

En rekke kunder har i første omgang fått utvidet kredittgrensen sin, så de ikke skal få problemer med å betale hotellregningene sine før hjemreise. Og alle de kunstige tapene vil bli dekket inn, forsikrer Visa Europa. (©NTB)
Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!

Les også

Sist oppdatert ( Monday 26. July 2010 )