Glemt passordet?
Forsiden arrow Teknologi arrow Ny nødnett-sprekk
Ny nødnett-sprekk
Skrevet av Administrator   
Friday 04. December 2009
Politiradio

(DN.no): Trenger hundre nye millioner.

I statsråd i dag meldte Justis- og politidepartementet at kostnadsrammen for første byggetrinn av det nye nødnettet for blålysetatene økes med 110 millioner kroner til 1 139 millioner kroner, ifølge regjeringen.no.

Det er ikke første gang prosjektet får økt sin kostnadsramme. Den opprinnelige kostnaden var estimert til 900 millioner kroner, men har siden blitt økt med 110 millioner kroner to ganger i år.

I tillegg skulle nettet vært operativt allerede i vår, men utbyggingen er bare så vidt kommet i gang. Totalt skal det nye nødnettet koste over 3,5 milliarder kroner. Nettet er to år forsinket og vil trolig ikke få dekning overalt.

Direktoratet for Forvaltning og IKT (Difi) har tidligere lagt skylden direkte på leverandøren Nokia Siemens Networks for de store forsinkelsene. Difi har som oppgave å følge opp IKT prosjekter i det offentlige.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Wednesday 30. December 2009 )
 
article thumbnailAlle nordmenn skal overvåkes

Det er slikt de driver med i totalitære regimer som Kina eller Iran. Eller for den saks i USA, der The Patriot Act undergraver elementære borgerrettigheter systematisk i den...
Les mer

Mer..