Glemt passordet?
Forsiden arrow .. arrow BBC-kjendis viste finger’n til politiet
BBC-kjendis viste finger’n til politiet
Skrevet av Administrator   
Tuesday 11. November 2008
Jeremy Clarkson

«Top Gear»-Jeremy.

(Dagbladet.no): Den britiske rikskringkasteren BBC sliter med sitt omdømme om dagen - mye på grunn av den behørig omtalte «Manuel»-saken:

Komikeren Russel Brand måtte legge ned programmet sitt, TV-stjerna Joathan Ross fikk tre måneders ubetalt suspensjon, og to BBC-topper har fratrådt sine stillinger i kjølvannet av de obskøne oppringningene til «Hotell i særklasse»-skuespilleren Andrew Sachs (78).

- Et seriøst show
Nå må BBC nok en gang svare på kritikk - etter at programleder Jeremy Clarkson (48) viste finger’n til en amerikansk politimann under innspillingen av det populære bilshowet «Top Gear» i nærheten av Utah i USA.

I programmet, som ble sendt på BBC2 søndag, blir det britiske filmcrewet stoppet av en politimann som vil forsikre seg om gjengen faktisk spiller inn en dokumentar.

All den tid britene bedriver heller ekstrem motorsport i det øde området på utsiden av den amerikanske byen.

- Ja, det er en dokumentar. Det er ikke et tulleshow, men et seriøst show, svarer Clarkson, som samtidig passer på å vifte med langfingeren mot politimannen.

- Nok et eksempel
Ikke bare én, men to ganger, som for å være på den sikre siden. Politimannen ser ikke ut til å bite seg nevneverdig merke i den obskøne gesten.

Men på de britiske øyer har folk reagert annerledes.

Direktør John Bayer ved Media Watch UK sier til Daily Mail at Clarksons gest bare er nok et eksempel på at BBC lar sine programledere komme unna med å være støtende.

- Clarkson tror åpenbart at han er utilnærmelig, sier Bayer, og fortsetter:

- Politikere har ønsket å få ham avsatt tidligere, og det har vært masse klager på ting han har sagt i foregående programmer. Jeg tror han veit at han kommer seg unna, og han liker oppmerksomheten.

Har fått klager
En talsperson for det britiske Office of Communications (Ofcom), et uavhengig organ som overvåker den nasjonale medieindustrien, bekrefter å ha mottatt klager på det aktuelle programmet.

En talsperson for BBC benekter derimot at Clarkson viste fingeren med det formål å gjøre politimannen irritert, skriver Telegraph.

Clarkson skal nemlig selv ha blitt utsatt for sjikane fra passerende bilister, og det var dette han forsøkte å gjøre politimannen oppmerksom på.

Programlederen fikk også mye kritikk etter programmet for to uker siden, da han kom med en vits om at lastebilshåfører drepte prostrituerte.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!

Les også

Sist oppdatert ( Tuesday 01. September 2009 )