Glemt passordet?
Forsiden arrow .. arrow Oversvømmes av søppelpost
Oversvømmes av søppelpost
Skrevet av Administrator   
Wednesday 24. September 2008
Telenor

(Aftenposten.no): Telenors Online.no-kunder opplever store e-post-forsinkelser.

E-post-serverne til online.no har hatt problemer siden søndag kveld. Kundene har vært delvis og helt avskåret fra å motta, lese og sende e-post.

Fra søndag kveld til mandag midt på dagen var det nærmest umulig å både sende og motta e-post. Mandag ettermiddag ble problemet delvis løst. Siden skal det ha gått forholdsvis greit å sende e-post, men fortsatt er det store forsinkelser på inngående.

Delvis løst
- Kunder som har mailkontoen sin hos online.no, har nok beklageligvis opplevd treghet i å motta mail, sier informasjonssjef Elisabeth Evjen i Telenor til Aftenposten.no.

- Problemet ble delvis løst klokken 13.50 mandag, men grunnet stor trafikk kan kundene fortsatt oppleve treghet i å motta mail. Å sende skal gå bra, sier hun.

Stor pågang
Tregheten i Telenor og Online.nos e-postsystemer forklares med at det har vært unormalt stor trafikkpågang på serveren, hvorav en del har vært spam.

- Dette har medført at serveren har jobbet tregt, sier Evjen som også kan fortelle at trafikkpågangen mandag morgen var hele ti ganger så stor som normalt.

Avviser angrep
Hun tilbakeviser imidlertid at det er snakk om noe målrettet spam- eller hackerangrep de har vært utsatt for.

Beroliger
Online-kunder Aftenposten.no har vært i kontakt med har vært bekymret for om e-post som er sendt til dem eller som de selv har sendt mens dette pågikk ikke har kommet frem.

- Det er ingen grunn til å frykte at noe skal gå tapt. Inngående mail til våre online-kunder blir liggende på avsenders server og blir forsøkt sendt igjen og igjen, til de kommer igjennom, forklarer Evjen. Det samme skal gjelde den andre veien, om Online-brukerne forsøker å sende noe, som ikke kommer frem med en gang.

- Serverne er ikke nede, det er bare treghet i systemet. All e-post kommer frem, det tar bare litt tid, sier Evjen.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!