Glemt passordet?
Forsiden arrow Krig & Fred arrow Truer med å kidnappe Irans leder
Truer med å kidnappe Irans leder
Skrevet av Administrator   
Thursday 11. September 2008
Mahmoud Ahmadinejad

(VG Nett): Et medlem av den israelske regjeringen truer nå med å kidnappe den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad.

Rafi Eitan er pensjonistminister i den israelske regjeringen og tidligere mossad-agent. Nå truer han med å kidnappe den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad.

- Tiden da Mossad jaktet på gamle nazister som Adolph Eichman, er over, men det betyr ikke at det er helt slutt på slike operasjoner, sier den tidligere israelske etteretningsagenten og politikeren i et intervju med Der Spiegel.

Politikeren bekrefter ovenfor israelske Haaretz at han står inne for utsagnene, men understreker at han bare gir uttrykk for sine egne meninger.

Vil sende Ahmadinejad til Haag
- Det kan godt hende at den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad plutselig vil befinne seg hos den internasjonale krigsforbryterdomstolen I Haag, sier Eitan til Der Spiegel.

- De som sprer gift og ønsker å utslette et annet folk må regne med slike konsekvenser.

- Israel vil bruke alle midler
I forrige uke sa forsvarsminister Ehud Barak i et intervju med den arabiske tv-kanalen Al Jazeera at Israel ville bruke «alle midler» hvis diplomati ikke førte frem i å stoppe Irans atomkraftprogram, skriver Haaretz.

Israel tror at Iran kan rekke å lage atomvåpen innen 2010, noe den israelske regjeringen anser som en trussel mot landets eksistens.

Iran går til FN
I et brev fra Irans FN-ambassadør Mohammad Khazaee til FNs generalsekretær Ban Ki-moon beskrev han kommentarene fra de to israelske statsrådene som «ondskapsfulle trusler» og «et åpent brudd på de mest fundamentale prinsipper for internasjonal lovgivning».

FN-ambassadøren ber nå verdenssamfunnet reagere, hvis ikke vil Iran «ta alle skritt for å forsvare seg selv mot et angrep», advarer Khazaee i brevet.

FNs sikkerhetsråd har tre ganger vedtatt sanksjoner mot Iran fordi de ikke stopper programmet for å anrike uran.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!