Glemt passordet?
Forsiden arrow Teknologi arrow Hackerne raider iPhone igjen
Hackerne raider iPhone igjen
Skrevet av support   
Sunday 20. July 2008
iPhone

(E24.no): Åtte dager etter at Apples nye iPhone 3G kom i butikkene har hackerne klart å omprogrammere den.

Den semiorganiserte gruppen, som kaller seg "iphone dev-team", spilte en aktiv rolle i å få den originale iPhonen ut på det åpne markedet. iPhone var opprinnelig låst til enkelte operatørerer, men hackernes program gjorde det mulig å bruke iPhone uavhengig av den offisielle operatøren, som amerikanske AT&T, og laste ned ekstra programvare som fantes på nett. Det skriver CNNMoney.com.

Dette tapte Apple mye penger på. Folk hadde allerede iPhone før den i det hele tatt hadde kommet på markedet i landet, og Apple slet derfor med å inngå avtaler med teleselskaper.

Dette er også tilfellet i Norge, der svært mange nordmenn allerede hadde hatt iPhone i et år før den ble lansert her til lands i forrige uke. I Norge selges iPhone med NetCom-abonnement.

Det er estimert at det er mellom 800.000 og 1,5 millioner hackede iPhoner i omløp på verdensbasis.

iPhone 3G - fremdeles operatørlås
Pwanage 2.0, som det nye hackerprogrammet heter, gjør det bare mulig å laste ned ekstra programvare utenom det som tilbys gjennom iTunes, men den klarer ikke å låse opp operatørlåsen til iPhone 3G. Så langt.

Dette vil uansett ikke ha like stor betydning som tidligere. Når den opprinnelige iPhonen kom på markedet hadde ikke Apple lansert like mange tileggsprogrammer man kunne laste ned på iPhonen, og derfor var markedet for uoffisiell programvare større.

Nå finnes det imidlertid haugevis av tilleggsprogrammer man kan laste ned på Apple sine hjemmeside - og en fjerdedel er gratis.

Likevel er det bare et spørsmål om tid før hackerne klarer å låse opp den iPhonen slik at den kan brukes til alle teleselskaper, og ikke bare de som har eksklusiv avtale med Apple.

Det kan teleoperatørene som har fått eksklusive avtaler med Apple tape penger.Del denne artikkelen på:
Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Yahoo!
Sist oppdatert ( Tuesday 01. September 2009 )
 
article thumbnailAlle nordmenn skal overvåkes

Det er slikt de driver med i totalitære regimer som Kina eller Iran. Eller for den saks i USA, der The Patriot Act undergraver elementære borgerrettigheter systematisk i den...
Les mer

Mer..